A 100%-BAN ELEKTROMOS RENAULT 5 MESSZE NEM ÚJ. 1972-BEN A RENAULT KIFEJLESZTETT EGY ELEKTROMOS R5-ÖT, NAGYON KIS SOROZATBAN. 2023-BAN BE FOGJÁK MUTATNI A VADONATÚJ, 100%-BAN ELEKTROMOS RENAULT 5 E-TECH-ET. MINDEKÖZBEN AZ R5 FENNÁLLÁSÁNAK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL, ILLETVE A ROLAND-GARROS-I FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG KERETEIN BELÜL „AKKUMULÁTOROS” R5-ÖSÖK VOLTAK LÁTHATÓK PÁRIZSBAN. AZ R-FIT CÉG, AMELY, AHOGY A NEVE IS SUGALLJA, AZ UTÓLAGOS FELSZERELÉSEKRE SZAKOSODOTT, A GYÉMÁNT ALAKÚ CÉG SZÁMÁRA VÁLLALTA A NAGYON NÉPSZERŰ FRANCIA AUTÓ MOTORJÁNAK ÁTALAKÍTÁSÁT.

50 évvel az első elektromos Renault 5 után több „utólag felszerelt” R5-öst használtak hivatalos járatként a Roland-Garros tenisztornán, amelynek a Renault az új „prémium” partnere. Tegnap használhattunk őket egy kis „utólagos utazásra”, az Atelier Renault-tól a Porte d’Auteuil-ig, egy elektromos R5-össel.

A nosztalgia és a meglepetés között ezért tegnap számos 100%-ban elektromos R5-öt fedeztünk fel. A színek és a belső díszítés tekintetében felújított és átdolgozott R5-ösök meglepőek, de jó értelemben.

Valljuk be, hogy a matt szürke Renault 5 Alpine szenzációt keltett!  Ráadásul Párizsban jelenleg minden szín megtalálható. Mint egy szivárvány, a Renault bemutatta az elektromos R5-ösöket, sárga és zöld színben is.
Ezekben a Renault 5-ökben nagyon kellemes meleg és mókás hangulat uralkodik, például egy UFO-hoz méltó ülésekkel ellátott R5.
Végül még várnunk kell, hogy többet megtudjunk ezeknek az utólag beépíthető típusú elektromos Renault 5-öknek a műszaki és elektromos sajátosságairól, a gyémánt cég a mai napig őrzi az R-FIT készlet titkát, amely ezeket a Renault 5-öket szereli fel. Hamarosan újra lesz a LesVoitures.com oldalon információ ezekről az autókról. Fedezd fel a bejegyzés végén a további fotókat az elektromos Renault 5-ről (utólag beszerelve).
Szöveg: Frédéric Lagadec
Fotók: LesVoitures.com (Thomas de Chessé)
Forrás: https://lesvoitures.fr/

By Sanci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük