A 2021-es F1-szezonban induló Alpine A521 – Fotó: Alpine F1 Team / Twitter

Alpine néven folytatja a 2020-as Forma–1-es szezont még Renault-ként befejező csapat, de felvásárlás helyett inkább csak egy almárkára kihegyezett marketingfogásról van szó a francia gyár berkein belül. Az új név természetesen új színeket is eredményezett az Alpine-nél, de nem ez volt az egyetlen fontos változás náluk, sőt, lényegében még a mintázatnál is fontosabb, hogy az Alpine-nek sikerült visszacsábítania a Forma–1-be a korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

A 39 éves spanyol viszont nem vett részt a keddi csapatbemutatón, mert még mindig a közelmúltban, kerékpáros edzés közben elszenvedett balesetéből lábadozik, ami után kisebb arcműtétet is végre kellett hajtani rajta. Alonso csapattársa, Esteban Ocon viszont ott volt az A521 névre keresztelt autó leleplezésekor.

Nem okozott meglepetést, hogy a sportmárka az ismert kék színt vitte fel az eddig sárga, fekete autóra, de hangsúlyos lett az autóra festett francia trikolor is. Az Alpine kék színe egyébként leginkább az 1961–77 között gyártott Alpine A110 sportkocsiról lehet ismerős, amely a versenyteljesítményét nézve 1973-ban járt a csúcson, amikor megnyerte a ralivilágbajnokság első hivatalos kiírását, méghozzá nem is kis előnnyel – az Alpine–Renault-k 147 pontot gyűjtve szereztek világbajnoki címet, a második helyre befutó Fiatok viszont csak 84-et.

Hasonló siker, vagyis egy világbajnoki cím még nem várható a Forma–1 mellett az endurance-vb-n is jelen lévő márkától, Fernando Alonso érkezésével viszont joggal reménykedhetnek abban, hogy megcélozhatják a világbajnoki dobogó legalsó fokát.

Az Alpine korábban már közölt egyébként egy festést, de a főként fekete színekben pompázó autóról már akkor közölték, hogy csak ideiglenes, téli mintázatról van szó, a 2021-re szánt végleges autó más színeket kap majd – és ahogy már akkor borítékolható volt, a kék lett az alapszín.

https://www.instagram.com/p/CKBQnoSDJ5t/?utm_source=ig_embed

(A csapat másik nagy sikere nem kékben, hanem sárga, fekete színekkel jött, amikor 1978-ban az Alpine A442B megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt.)

Fontos megemlíteni, hogy az Alpine a Renault-hoz képest alaposan átalakított vezetőséggel vág neki az új szezonnak. A korábbi csapatfőnök Cyril Abiteboul helyét az elnök-vezérigazgató Laurent Rossi, illetve a MotoGP-ből érkező sportigazgató, Davide Brivio vették át.

Az Alpine bemutatójával túl vagyunk az F1-es bemutatók felén, hiszen hat csapat már megmutatta, valamilyen szinten, mivel indul a 2021-es szezonban. Kedden korábban a világbajnoki címvédő Mercedes leplezte le idei autóját, előttük pedig sorban McLaren, aztán az AlphaTauri, az Alfa Romeo és a Red Bull tartott bemutatót. A folytatásban március 3-án a Racing Pointból lett Aston Martin, március 4-én az új Haas-festés március 5-én pedig a Williams következik, a sort pedig a Ferrari zárja március 10-én a bemutatójával.

Forrás – Koroknai Gergely – Telex –

By Sanci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük